четверг, 9 февраля 2017 г.

     Всі ми чудово знаєм, які дива творять сучасні технології, винаходи, тощо. До цієї категорії належить також Інтернет, винайдення якого перевернуло уявлення людей про інформаційний простір та інформаційну культуру.



     Важливим при цьому набувають міжкультурні зв'язки, тобто контакти між людьми інших держав. Відповідно важливим при цьому є вивчення іноземних мов для того, щоб ми могли спілкуватись з людьми різних національностей. Для чого нам це потрібно? Відповідь проста - для подорожей, нових контактів, друзів, вивчати іноземну культуру, запозичувати щось для себе із звичаїв та традицій інших держав та народів, тощо.


     Для нас, як для майбутніх педагогів, важливим є те, як навчати дітей іноземної мови, як підняти в них мотивацію до вивчення іноземної мови, як спонукати їх до самоосвіти, до самостійного вивчення іноземної мови за допомогою Інтернет-ресурсів. Це і є метою нашого проекту. Тому ми хочемо порадити учням, студентам та всім бажаючим, хто вивчає чи хоче вивчати іноземну мову, а саме англійську та німецьку кілька ресурсів. Вони завжди стануть вам в нагоді. Поїхали!
Одним із провідних ресурсів для вивчення німецької мови являється сайт "Німецька хвиля" (нім. Deutsche Welle). Це радіостанція та телеканал, на сайті якого розміщенні різноманітні метаріали краєзнавчого характеру. Тут ти маєш змогу прослуховувати автентичні тексти, працювати над вимовою і дізнаватись новини з усього світу!


     Сайт перекладений більш ніж 30-ма мовами світу, так що в тебе не повинно виникнути проблем з українською версією сайту.
Розділ "Вивчати німецьку" пропонує тобі числені матеріали. Тут ти можеш вибрати курси для вивчення мови для свого рівня знань (крім того сайт пропонує пройти тобі контроль на рівень знання мови!), також наявні різноманітні вправи для аудіювання, читання, тощо. Якщо в тебе виникли питання, ти завжди можеш заглянути на форум користувачів. Окрема рубрика є для вчителів, які навчають німецької мови. Там теж можна найти багато чого цікавого.


     Бажаєш вивчати англійську ігровим методом, без занудькуватих вчителів та репетиторів? Легко. Ресурс "LinguaLeo" пропонує тобі вивчати мову в такий спосіб. Все дужу легко і просто: тобі дається віртуальний "персонаж", якого ти повинен годувати (виконувати вправи, працювати над матеріалом), тобто ти повинен слідкувати за тим, що твій лев завжди був ситий (регулярно займатись). Якщо ти ще не впевнено володієш англійською, то спочатку слід пройти тест на рівень знання мови, за результатами якого тобі автоматично підбереться індивідуальна програма навчання. Ресурс "профітний" ще й тому, що тут наявна велика бібліотека відеоматеріалів, на основі якої ти зможеш вдосконалювати слухові навички. Менше слів - більше діла. Гайда вчитись!


     Як бачиш, Інтернет ти можеш використовувати не лише для розваг, ігор, але й для навчання та спілкування. Сподіваюсь, дані ресурси тебе зацікавлять і ти почнеш робити перші кроки до того, щоб самостійно вивчати іноземну мову. Успіхів у навчанні!

1 комментарий:

  1. Дуже дякую за цікаву та інформативну статтю!!!! Особливо потішили назви сайтів, за допомогою яких нарешті зможу вивчати англійську весело. Величезне спасибі!! Чи не могли б Ви дати ще декілька посилань на сайти для вивчення іноземної мови?

    ОтветитьУдалить